Луксозният френски курорт Биариц е известен като “обетована земя на руски

...
Луксозният френски курорт Биариц е известен като “обетована земя на руски
Коментари Харесай

Активисти щурмуваха имение на Путин в Биариц

Луксозният френски курорт Биариц е известен като “обетована земя ” на съветски олигарси, близки до Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През. Вили за милиони там имат дъщерята на съветския президент Катерина и някогашната му брачна половинка Людмила, а от началото на военната инвазия на Русия в Украйна, тези парцели са обект на валдалски прояви от страна на правозащитни организации и деятели. Нещо повече, преди дни мъже влязоха и окупираха двореца на дъщерята на  Путин. Последваха арести, съобщи Нова телевизия. 

Активисти, съветски и беларуски политически бегълци във Франция, превзеха първокласна вила на клана Путин в Биариц и желаеха парцелът да бъде възложен на бежанци от Украйна. 

" Имението, което тук назоваваме “двореца на дъщерята на Путин ” е благосъстоятелност на Кирил Шамалов, шурей на Путин и някогашен мъж на щерка му. Фамилията Шамалов е част от мафията на Путин. Ако сте гледали кино лентата на Навални за двореца на Путин на брега на Черно море, още веднъж Шамалов, само че бащата е мним притежател на парцела. Всъщност на документи в никакъв случай няма да видите името на Пути ", споделя Пиер Хафнер, френски деятел. 

Пиер Хафнер показва себе си като съветски блогър, само че във Франция е прочут и като анти- макронист, част от придвижването на “жълтите жилетки ”. През 1992 г отпътува за Русия, очевидец е на годините на ръководство на Елцин, а по-късно и на Путин, когато режимът, по думите му, се стяга доста.

" От години се пробвам събера хора пред този парцел, да привлека вниманието. Не обичам диктатурата. Искам обществото да се разсъни, хората да реагират, само че дейностите ми бележат цялостен крах. Защото съветското въздействие тук е доста мощно. Тези хора имат доста пари и аз не мога да се боря с тях ", показва Пиер. 

 След брака си с дъщерята на Путин – Катерина Тихонова, Кирил Шамалов се трансформира в най-младия съветски милиардер. За негативно време придобива акции  в нефтохимическия колос Sibur на стойност 380 милиона $. Бившият шурей на Путин е включен и в “черния лист ” на санционираните от запада съветски олигарси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР